На Івана Купала тернополяни можуть знайти кохання, позбутися проблем та дізнатися майбутнє

1

У ніч з 6 на 7 липня жителі Тернопільщини будуть святкувати одне із наймістичніших та найулюбленіших свят літа – Івана Купала. Воно оповите безліччю народних традиції, яких дотримувалися з давніх давен, та які буде цікаво практикувати у сучасному світі.

Одна із найзагадковіших письменниць Лада Лузіна, розповіла ТСН, що можна робити у цей день. Вона запевняє, що свято Івана Купала можна вважати українським днем усіх закоханих. Адже колись наші предки цього дня відзначали весілля древніх слов’янських богів – Марени (доньки богині води Макош) та Купала (бога літнього сонцестояння). Ще у травні вони обирали дівчину, королеву, яку називали Лелею (Лялею, Мореною), а на Купала гуляли її весілля. Опісля вони готувалися до збору урожаю, а дівчина-королева, зазвичай, народжувала дитину. Тому цей день вважався сприятливим для пошуків кохання, зачаття дитини чи весіль.

Цікаві й обряди на Івана Купала, які ви зможете реалізувати і випробувати самостійно.

2
2

Оскільки Купала вважають днем єднання з природою, ви можете підійти до найближчої водойми. Сплести віночок і відпустити за течією. Якщо віночок потрапить у течію та зрушить з місця, очікуйте змін в особистому житті. Та якщо вінок розплететься, знайте, хтось вас дурить. Наші предки вірили, якщо віночок потоне, це віщування гибелі.

- На Івана Купала можна позбутися усіх бід та неприємностей. Потрібно написати усі ваші проблеми на листочку та спалити у купальському вогні. Але, якщо такої можливості у вас немає, можете «спалити проблеми» у попільничці, – каже письменниця.

Не обов’язково шукати квітку папороті, аби стати щасливцем у Купальську ніч. Для удачі та успіху достатньо зірвати лише гілочку папороті, вона віджене від вас невдачі та поганих істот.

3
3

Якщо ви хочете притягнути до себе кохання, можете залишити подарунок русалці – повісити на гіллі у лісі стрічки та прикрасу, або віночок. За повір’ями, саме русалка у цей день може «привести» до вас коханого. Такий дарунок можна залишити навіть у парку чи у зелені біля дому.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео