Віра Олександрович

Тернопільщина має чим пишатися – ми опинилися серед грошовитих лідерів

Основне

Тернопільщина - у трійці лідерів за зростанням доходів у місцевих бюджетах, порівняно із минулим роком.

Із таким успіхом наш край на своїй сторінці у «Фейсбук» привітав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Він зазначив: доходи місцевих бюджетів України за І-ше півріччя 2018-го загалом зросли на 23,8%, або на 20,7 млрд грн, порівняно із аналогічним періодом 2017 р. Таким чином, загальний обсяг власних доходів на місцях уже склав 107,7 млрд грн.

Снимок_Зубко
Снимок_Зубко

За що ж, власне, похвалили нас? За те, що надходження до місцевих бюджетів Тернопільщини вже перевищили 1,6 млрд грн.

- До місцевих бюджетів області за І-ше півріччя цього року надійшло 1 млрд 607 млн грн, - кажуть у податковій. – Це - майже на третину, або на 338,2 млн грн більше за минулорічні показники.

Легальна оплата праці, офіційно зареєстрована підприємницька діяльність, прозорість ринку реалізації підакцизної продукції – ось ті чинники, які безпосередньо впливають на збільшення коштів у місцевих бюджетах, наголосили у податковій.

- Основним джерелом надходження до місцевої скарбниці є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), - уточнюють фіскали. - За 6 місяців 2018-го фактично надійшло 1 млрд 086,2 млн грн цього податку.

Окрім того, місцеві бюджети отримали на розвиток своїх громад 248,2 млн грн - єдиного податку і 52 млн грн - акцизного податку із реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Довідка:

Найвищі темпи зростання доходів щодо минулого року зафіксували у Полтавській (+29,9%), Донецькій (+28,0%) і Тернопільській (+26,9%) областях. за надходженнями від ПДФО найвищі темпи зростання були у Вінницькій (+31,1%), Хмельницькій (+30%) і Житомирській (29,7%) областях. Плати за землю найбільше зросла у Сумській (+13,3%).

Фото - зі сторінки Геннадія Зубка

Вибір читачів за тиждень

Відео