Орест Сарматський

Аграрії вже придбали майже 1000 одиниць техніки за держпрограмою (Агро-новини)

0801 (Copy)

Компенсацію від держави отримали 674 сільгосптоваровиробники на суму 70,7 млн гривень. Таку інформацію Асоціація тваринників одержала на запит від Мінагрополітики від 12.06.2018 №37-13-15/15296.

За період грудень 2017 року та січень-квітень 2018 року за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» аграрії придбали 953 одиниці техніки та обладнання на загальну її вартість 354,6 млн гривень (з ПДВ).

Аграрії, які ще не скористалися цією програмою, протягом року можуть іще отримати компенсацію. Нагадаємо, часткова компенсація надається сільськогосподарським виробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких визначена в актах приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через державний банк або банк, у статутному капіталі якого 75 і більше відсотків акцій належить державі

Гектари восени рахуватимуть: чому оренду державної ріллі переводять на ProZorro

0802 (Copy)
0802 (Copy)

В Мінагрополітики хочуть вивести на ринок оренди всю державну ріллю, 60% якої перебуває в «тіні».

З початку вересня цього року всі 100% аукціонів з продажу прав оренди державної ріллі відбуватимуться виключно через систему «ProZorro», повідомляє «АгроВері».

Відповідну постанову №492 ухвалив Кабмін.Здача в оренду державної ріллі через «ProZorro» - це пілотний проект, який триватиме рік, деталізує перший заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк. Нагадаємо, що «ProZorro» повноцінно запрацювало у лютому 2017 року. За минулі півтора року держава через цю систему продала нерухомості на 9 мільярдів гривень, говорить перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нєфьодов.

Вибір читачів за тиждень

Відео