Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: не заплатили, то готуйте гроші на штраф

shtraf

Громадяни самі несуть відповідальність за несвоєчасну сплату земельного податку.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. Нагадаємо, не сплачують земельний податок лише вояки АТО (читайте про це ТУТ – прим.)

- Фізичні особи (громадяни) несуть відповідальність за своєчасне і повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання, - наголосили у податковій. - Та якщо вони протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення не сплачують узгоджену суму грошового зобов’язання із плати за землю, такі платники податків притягуються до відповідальності.

Штраф у таких випадках призначають такий: - при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу; - при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Разом із тим, на суму податкового зобов’язання із плати за землю, не сплаченого протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу України.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео