Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: чому у школі Ілона Маска немає уроків іноземної

1-13

У школі «Ad Astra»  (у перекладі з латині – «до зірок», – прим. авт.) Ілона Маска навчається всього 40 учнів. Уроки іноземних мов там відсутні. Натомість тернополяни можуть запозичити навчальні завдання для вирішення життєвих проблем.

До прикладу, діти шукають винного у тому, що завод забруднив прилегле озеро. Вони пропонують гіпотетичні сценарії, пише businessinsider.com.

Оцінок та атестатів у «Ad Astra» немає. Діти збирають бали за досягнення у командній роботі, які можуть підрахував самостійно.

Популярних у наш час уроків іноземних мов також не проводять. Ілон Маск переконаний, що у найближчий час онлайн-перекладачі вдосконалять настільки, що вивчення мов стане зайвим. На уроках в Ad Astra   проектують найрізноманітніші речі – від повітряних куль до бойових роботів.

– Ми висаджуємо все підряд, – каже Дан, розповідаючи про шкільні уроки хімії. – Учні також можуть проектувати і створювати різні речі – від повітряних куль до бойових роботів – в спеціальному модулі під назвою «A-Frame». Дітлахи запитують, чи можна їм ставити на своїх роботів вогнемети або електромагнітні гармати. Наша відповідь завжди «Так. Але поки ти не вирішиш знищити школу».

«Ad Astra» має свою валюту – «Астру», яку діти можуть використовувати для розрахунків між собою. Один з учнів навіть створює і продає сайти однокласникам. А на «Ринку», який проводять у школі тричі на рік, учні обирають речі, якими торгують.

До слова, школа починалась з 8 дітей у 2014 році (Каліфорнія). Заклад не вмістить більше 50-ти учнів через інтенсивність програми. Учні переважно є дітьми працівників «SpaceX». Сам Маск Ілон виховує 5 синів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео