Оксана Бучко

Тернополяни можуть голосувати за відставку начальника патрульної поліції Києва

_7600003

Відставку начальника Управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі пропонують підтримати у петиції на сервісі Київської міської ради. Причиною є «Марш рівності» 17 червня, коли співробітники МВС застосували фізичну силу проти мирних громадян. В результаті учасники, які виступили проти ЛГБТ, отримали численні травми. Серед постраждалих був і житель Тернопільщини - заступник Голови політичної партії «Правий сектор» Василь Лабайчук.

Тож автор петиції наголошує на важливості підтримки депутатів Київської міської ради Резолюції недовіри начальнику Управління патрульної поліції Києва Юрію Зозулі. Це буде підставою для його звільнення.

- 17 червня 2018 року відбулася безпрецедентна подія – вперше в історії незалежної України у жорстокий спосіб була розігнана мирна акція, яка була спрямована на захист традиційних сімейних цінностей, - йдеться у тексті петиції. - За декілька годин до проведення у центрі Києва так званого «Маршу рівності», який має на меті здійснити наругу над суспільною мораллю і становить загрозу національним інтересам України, громадяни України у законний спосіб виражали свій протест. Але о шостій годині ранку 17 червня з метою повного розчищення території для проведення «гей-параду» підрозділи МВС у силовий спосіб розігнали мирне стояння громадян в районі пам’ятника М. Грушевському на вул. Володимирській, які стали на захист сім’ї. Внаслідок безпідставного застосування співробітниками МВС фізичної сили під час мирної акції постраждали і були затримані понад 50 громадян. Багатьом з них нанесено суттєву шкоду здоров’ю: забиті голови, поламані ноги, опік рогівки очей, нанесені численні удари, пролилася кров. Поліцейські застосовували без жодного попередження силові методи, сльозогінний газ, кийки та інші спеціальні засоби. Все це повторювалося кілька разів під керівництвом начальника Управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі.

До слова, щоб підписати петицію, потрібно зареєструватись на сайті, вказавши свою пошту та телефон та підтвердити коди, які відішлють за вказаними контактами. Це займає 5 хвилин часу.

Нагадаємо, поширювати принципи ЛГБТ хочуть у шкільних підручниках.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео