Тернополян закликають берегти велосипеди від крадіїв

Bike-theft

Власникам велосипедів слід бути обачними, адже літо – гаряча пора для велокрадіїв. Правоохоронці кажуть, що знайти двоколісник набагато важче, ніж, до прикладу, автомобіль. Адже на цей транспорт не потрібно жодних документів. Тож, чи людина вкрала велосипед, чи придбала з рук – невідомо.

Лише за одну добу із заявами про зникнення двоколісних транспортних засобів звернулося два мешканця області. Один з потерпілих - житель Чортківського району. Він залишив свій транспорт без нагляду в приміщенні закладу громадського харчування. Правоохоронцям вдалося вийти на слід крадія. Ним виявився житель сусіднього села, передає Досьє 102.

Відшукали працівники поліції і велосипед мешканки Бучаччини. Жінка також залишила транспорт, а коли повернулася - його вже не було.

І таких випадків щодня багато, стверджують поліцейські. Проте не всі потерпілі повідомляють про злочин, оскільки сподіваються найти згубу самостійно.

Досвідчені велосипедисти радять: щоб вберегтися від крадіжок, варто не економити на захистах безпеки. Замість звичайного дешевого троса краще використовувати простий міцний ланцюг з надійним замком. Такий захист можна зламати лише професійним інструментом, та й часу на це знадобиться більше. Важливо також, як закріпити велосипед до стійки.

Не правильно кріпити лише одну велосипедну раму, як це робить більшість людей. Бажано брати два ланцюги або U-подібний замок.

Експерти розповідають, що для крадіжки достатньо всього кілька хвилин, тож радять надійно паркувати свої велосипеди і не залишати їх надовго без нагляду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео