Американські експерти з рослинництва дослідили поля підприємства на Тернопільщині

IMG_4533

Експерти в галузі рослинництва, що представляють міжнародні компанії  «MCAgronomics», «IFC» та «Agronomy One» разом з ТОВ «Баєр» та спеціалістами «Агропродсервісу» в рамках програми  обміну досвідом дослідили поля озимої пшениці компанії.

Американські колеги протягом останнього року приїжджають вже втретє – восени минулого року, навесні та влітку поточного року, повідомляє «Агропродсервіс». Дослідження ведуться в основному щодо технологій вирощування озимої пшениці. За словами колег, така співпраця – це своєрідний обмін досвідом. Наступного року, згідно з даними обстежень полів, даватимуться певні рекомендації, щодо вирощування цієї культури.

– Разом з нашими іноземними колегами ми визначали стан посівів озимої пшениці, рахували біологічну врожайність, густоту на гектар, обговорювали проблеми і перспективи. Великий акцент був зроблений на підготовці ґрунту для майбутнього урожаю, роботу з добривами для ґрунтів, де особливу увагу приділяли органінчним та калійним добривам, – коментує агроном компанії «Агропродсервіс» Ігор Ліщинський.

IMG_4534
IMG_4534

Окрім «Агропродсервісу», американські колеги такі дослідження проводять ще в 10 підприємствах по всій території України. Після завершення обстежень полів буде розроблена аналітика на основі досліджень та проведений майстер-клас і навчання для сільськогосподарських підприємств, залежно від специфіки регіону.

IMG_4528
IMG_4528

Агрономи зазначили, що посіви озимої пшениці в «Агропродсервісі»  відповідають усім нормам та перебувають у дуже доброму стані.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео