Віра Олександрович

Ікона, яка мандрувала Європою, тепер зустрічатиме прочан на Тернопільщині (відео)

Основне_Семенюк

Усіх, хто щиро проситиме заступництва у Матері Божої під час Всеукраїнській прощі до Зарваниці, може очікувати зцілення, подібне до того, що сталося з дівчиною на Львівщині.

У цьому запевнив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української греко-католицької церкви кир Василій Семенюк.

Нагадаємо, древня копія чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої з нижньої церкви Собору нещодавно сама здійснила паломництво. Торік у жовтні святиня вирушила до Ватикану. Зокрема, 15 жовтня її виставили на площі Святого Петра, де під час меси Святіший Отець Франциск І канонізував нових святих і мучеників. Після цього Папа Римський благословив дві нових корони, які відтепер прикрашають одну з найвідоміших чудотворних ікон в Україні.

Папа_ікона
Папа_ікона

Згодом образ прибув до собору Святої Софії, а незабаром «помандрував» багатьма італійськими містами, де проживають великі українські громади.

– Побувала святиня у Відні, Будапешті, а також у Словаччині, – каже архієпископ і митрополит. – Ікона, подорожуючи, створила 5 див, серед яких – дивовижне зцілення онкохворої дівчини на Львівщині. Цей факт є зафіксований.

Ікона_корони
Ікона_корони

За нагоди, отець запросив християн усіх конфесій до участі у Всеукраїнській прощі, що відбудеться у Зарваниці уже 14-15 липня. Адже у цьому Святому місці можна буде вклонитися до ікони, що допомагає при недугах і дійсно творить дива. Тим паче, що там у ці вихідні очікують не лише 100 тисяч звичайних паломників, а й дуже шанованих гостей з усього світу.

– Чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері торік відвідала 30 церков на Львівщині і сотворила там аж п’ять див, – стверджує архиєпископ і митрополит. – Зокрема, молитися до святині приходила і дівчина, в якої діагностували онкологічне захворювання. Невдовзі їй мали робити важку операцію. Але після того, як ця дитина доторкнулася до святого образу, зі сльозами попросила у нього здоров’я, а також з вірою молилася до Матері Божої, вона відчула зцілення, Матір Божа допомогла їй!

Мовляв, коли через тиждень хвора прийшла до лікарів, вони їй сказали, що операція – вже не потрібна, бо дівчина - здорова. Відтак Владика звернувся до вірян із усієї України і закликав їх разом скласти молитву за мир у нашій державі.

– Я закликаю всіх, кому небайдужа доля України, я закликаю всіх, хто має можливість скласти цю жертву, – говорить архієпископ і митрополит Василій Семенюк. – Багато хто каже, що молиться вдома, але Біблія пише: «Де двоє і троє зібрались в ім’я моє – там Я посеред них». З нами у Зарваниці буде молитися Ісус Христос, з нами буде молитися Матінка Божа - покровителька українського народу.

Афіша
Афіша

Про Всеукраїнську прощу-2018 також читайте ТУТ. До речі, за непідтвердженою на офіційному рівні інформацією, на прощу до Зарваниці цього року, можливо, приїде і Президент України Петро Порошенко (про це «Терен» писав ТУТ – прим.).

Фото і відео автора, а також з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео