Віра Олександрович

Незабаром на Тернопільщині стане на ще одну громаду більше (документ)

Копичинці_основне

Проект рішення про добровільне утворення територіальних громад ухвалили сьогодні, 11 липня, на першому пленарному засіданні 17-ї сесії Копичинецької міської ради.

Голосування за ОТГ було відкритим і поіменним. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив один з місцевих депутатів Роман Василик.

Снимок_Василик
Снимок_Василик

Нагадаємо, у Тернопільській обласній раді нещодавно прийняли зміни до Перспективного плану формування територій громад краю («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.). Згідно з проголосованим 8 червня документом, на території Гусятинщини мають утворитися 5 ОТГ. Однією із них і стане Копичинецька.

Рішення
Рішення

Варто нагадати, що «каменем спотикання» у створенні Копичинецької ОТГ досі була Яблунівська сільська рада. Цей населений пункт «перекривав» вихід іншим селам до адміністративного центру - Копичинців. Втім, нещодавно жителі Яблунева нарешті прийняли рішення об'єднатися в єдину громаду. Окрім цього населеного пункту приєднатися до Копичинецької ОТГ дали згоду села: Оришківці, Сухостав, Гадинківці і Майдан.

До слова, на Тернопіллі нині – вже 42 ОТГ, серед яких є і малі, і великі. Копичинці — місто Гусятинського району. Воно розташоване на річці Нічлавка, причому за 17 км на північ від Чорткова. Населення у 2013 році було 7000 осіб.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео