Рівень загальної злочинності на Тернопільщині - один із найнижчих по Україні

kol2

Забезпечення захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, публічної безпеки та порядку, боротьби з організованою злочинністю і корупцією, посилення протидії злочинам у сфері економічної діяльності, незаконного обігу наркотиків, торгівлі людьми і кіберзлочинності та забезпечення безпеки дорожнього руху - усі ці заходи, проведені правоохоронцями Тернопільщини впродовж першого півріччя 2018 року, допомогли зменшити криміногенну ситуацію в області.

Проте робота на цьому не припиняється, каже начальник ГУНП краю Олександр Богомол. Працівники поліції активно працюють над створенням системи відеонагляду з архівуванням інформації в підрозділах. На сьогодні уже працює сервер, на який надходить відео з камер спостереження, встановлених по різних куточках обласного центру. Це дає можливість оперативно встановлювати обставини злочинів та за гарячими слідами розкривати різноманітні правопорушення, ідентифіковувати осіб, причетних до подій, повідомляє Досьє 102.

kol3
kol3

Впродовж шести місяців органи поліції області в єдиному обліку зареєстрували та забезпечили реагування на 46 тисяч 729 заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та події. Це на 0,6% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. На 11,4% зменшилась кількість кримінальних правопорушень, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Рівень загальної злочинності, каже Олександр Богомол, є одним з найнижчих по Україні.

Розкрито усі скоєні у цьому році умисні вбивства. Ефективніше, ніж у попередньому, розкривались грабунки, крадіжки, шахрайства, хуліганства, ДТП із тяжкими наслідками, у тому числі аварії зі смертю потерпілих, тілесні ушкодження невеликої тяжкості.

kol5
kol5

Внаслідок проведення відповідних превентивних заходів зменшилась кількість правопорушень, вчинених у громадських місцях, у тому числі на вулицях, у стані алкогольного сп’яніння, а також особами, які раніше вчиняли злочини.

Виявлено 106 злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю і боєприпасами.

У сфері попередження розповсюдження наркоманії в суспільстві та боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів викрито 186 кримінальних правопорушень.

Не припиняється робота у сферах торгівлі людьми та суспільної моралі.

Розглянули під час колегії і проблемні питання та намітили шляхи їх вирішення. Серед іншого - проаналізувати і узагальнити інформацію щодо осіб, які звільнились із місць позбавлення волі, визначити аварійно - небезпечні ділянки, місця концентрації ДТП, сконцентрувати зусилля на виявленні порушень Правил дорожнього руху, посилити контроль за розважальними закладами та закладами громадського харчування, особливо в нічний час.

За результатами роботи та недоліки у діяльності кількох керівників відділів та відділень поліції притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео