Віра Олександрович

Борги на Тернопільщині: цих грошей вистачило б на виплати всім дітям-інвалідам

Борг

Понад 276 млн грн податків і зборів заборгували суб’єкти господарювання на Тернопільщині.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області (також про борги радимо почитати ТУТприм.). Що цікаво, на виплату державної соціальної допомоги усім інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам на Тернопільщині у 2018 році передбачили рівно таку ж суму - 276,2 млн грн.

- За 6 місяців цього року податковий борг до зведеного бюджету 665 юридичних осіб зменшили на 38,2 млн грн, - звітують у податковій. - Причому 455 суб’єктів господарювання у повному обсязі ліквідували свою податкову заборгованість перед державою у сумі 19,3 млн грн.

На початку липня податковий борг у Тернопільській області становив 276,2 млн грн, причому за червень вдалося його зменшити на 1,1 млн грн.

- У першому півріччі у рахунок погашення податкового боргу спрямували до зведеного бюджету 26,2 млн грн, у тому числі до державного – 20,8 млн грн, - підсумовують у податковій. - Зокрема, у червні сплатили до зведеного бюджету 2,5 млн грн, із них до державного – 2,1 млн грн.

Аж 58 звернень до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб подали із початку цього року. Причому на суму податкового боргу – у 18,5 млн грн (у відповідному періоді торік був 21 позов на суму 8,5 млн грн – прим.).

- Наразі задовільнили 38 звернень на суму 9,8 млн грн, - кажуть фахівці. - Також до суду направили 118 позовів щодо стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби на суму податкового боргу 3,1 млн грн (у відповідному періоді торік – 26 позовів на суму 4 млн грн).

У січні-червні до зведеного бюджету надійшло 387,8 тис. грн за рахунок реалізації безхазяйного майна: до державного – 59,6 тис. грн і до місцевих бюджетів – 328,2 тис. грн. Порівняно із першим півріччям торік такі надходження до зведеного бюджету зросли на 146,2 тис. грн, або на 60,5%, а до місцевих бюджетів – на 159,3 тис. грн, або на 94,4%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео