Як Петро Порошенко розповідав у Зарваниці про автокефалію та чому відповідь Патріарха викликала сміх? (відео)

Цими вихідними, 14 та 15 липня, на Тернопільщині пройшла Загальноукраїнська проща у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Серед гостей був Президент України Петро Порошенко.

Високоставлений гість прилетів на прощу на гелікоптері, а після завершення Архієрейської служби глава нашої держави виголосив промову про Єдину Помісну церкву.

- Автокефалія - не є лише клопіт українських православних. Це є питання нашої української незалежності. Це – один зі стовпів української держави, української нації і врешті-решт всієї світової геополітики. Хочу ще раз наголосити, що мова йде не про створення державної церкви. Церкви були і будуть незалежними, як це передбачено в Конституції України, - наголосив Петро Порошенко.

У той час глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав на ці слова відповів, що повністю підтримує ідею Президента України, адже «подолати внутрішньо-православний конфлікт дуже важливо». Також патріарх наголосив, що всіляко сприятиме вирішенню цього конфлікту, але й у той час пояснив вірянам, що приймати православ’я греко-католикам не потрібно буде.

Подробиці - у відео:

Також глава УГКЦ та Президент України обмінялися подарунками. Петро Порошенко подарував Патріарху набір для причастя, у той час Блаженніший Святослав передав Президенту копію ікони Божої Матері Зарваницької.

[gallery columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«167034,167033,167140»]

Фото, відео «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео