Чи ошукують водії маршруток тернополян поза спинами власників

1

Щоб облікувати пасажиропотік у громадському транспорті, у всіх автобусах міста встановили валідатори. Для цього водій має провести карткою по пристрою та видати квиток на 4 чи 5 гривень. Проте не всі тернополяни забирають його з собою, тим самим збагачуючи водіїв.

Коли хтось оплачує проїзд готівкою, водій повинен використати свою картку і віддати квиток пасажиру. Проте квитки, які тернополяни не забирають,  залишаються біля валідатора. Тому «готівковий пасажир» може отримати не свій квиток. Скажімо, ранішній замість обіднього. Як вам таке?

До редакції «Терену» неодноразово зверталися краяни з подібними «квитковими» проблемами. Тернополянин Володимир повідомив, що хоч оплатив проїзд готівкою об 11 дня, отримав квиток за 8:13 ранку.

Виходить, якщо біля валідатора є старі квитки, водій не пробиває новий проїзд власною картою. Гроші забирає та віддає квиток, який валяється невідомо скільки часу. Виникає питання: куди поділися отримані від людини гроші? Якщо квиток, який отримав пасажир – не його. Та куди віддасть ті 5 гривень водій? Бо ж де-юре цього пасажира не існувало, як і його коштів у перевізників. Адже отриманий квиток оплачений не ним, бо ж година проїзду інша. Стає цікаво, навіщо водії зберігають старі квитки та чому віддають їх пасажирам. Бо за правилами кожен пасажир має отримати новий, особистий квиток. За який заплатив гроші з власного гаманця.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео