Орест Сарматський

Гастролери з Рівненщини крали ліс на Тернопільщині (фото)

IMG_4563 (Copy)

Лісова охорона Суразького лісництва з правоохоронцями затримала рівненських крадіїв-гастролерів.

Під час нічного патрулювання лісу на території Суразького лісництва державного підприємства «Кременецьке лісове господарство» державна лісова охорона лісництва спільно з працівниками поліції виявила браконьєрів, які незаконно заготовляли деревину. Про це поінформував лісничий Суразького лісництва Степан Ладан, повідомляє прес-служба Тернопільського ОУЛМГ.

Як з’ясувалося, зловмисники прибули на Шумщину з Рівненської області. Схоже, що робота із заготівлі незаконної деревини проводилася даною групою систематично, адже розвідувальну операцію з вибору кращих дерев на ділянці здійснювали на легковій автомашині марки «Фольксваген Пасат». Опісля вибору кращих дерев, викликали бригаду на двох «бусах», один з яких на іноземному (литовському) номері реєстрації, що спилювала дерева на три- та метрові колоди та транспортувала їх у «буси», спеціально облаштовані для цього.

IMG_4559 (Copy)
IMG_4559 (Copy)

Поліції вдалося затримати мікроавтобус через порушення ним правил дорожнього руху, водій якого, очевидно, так поспішав, що забувши правила, рушив протилежним боком по «шумському» кільці, однак водій транспортного засобу дався навтьоки, залишивши мікроавтобус на дорозі. Державна лісова охорона з працівником поліції, в свою чергу, направилися за керівником нелегальної рубки, який намагався виїхати за межі Шумського району в бік Рівненської області на автомобілі «Фольксваген Пасат», та, перекривши йому дорогу, не дали втекти.

З’ясувати, звідки гастролери, дозволила саме легківка, яка, до слова, зареєстрована в Рівненській області, з якої здійснювалося все керівництво незаконною заготівлею деревини. Керівника затримано, про інших чотирьох осіб-виконавців він повідомив правоохоронців. Всі транспортні засоби затримано, деревину конфісковано. Розслідування триває.

Даною групою вчинено незаконну заготівлю чотирьох дерев породи дуб, діаметром 80 сантиметрів. Враховуючи те, що крадіжка скоєна на території природно-заповідного фонду, а саме в лісовому заказнику загальнодержавного значення «Суразька дача», матеріали для оцінки шкоди, нанесеної природно-заповідному фонду та лісовому господарству, передано Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

Фото з прес-служби Тернопільського ОУЛМГ

Вибір читачів за тиждень

Відео