Віра Олександрович

Чому бізнесменам з Тернопільщини ризик коштував 1 мільйон гривень?

Ліцензія

За зловживання при торгівлі алкоголем і тютюном підприємці з Тернопільщини заплатять понад 1 мільйон гривень штрафу.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- За результатом 129-ти перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, працівники управління контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів протягом січня-червня 2018 року застосували фінансових санкцій на суму 1 млн 57,8 тис. грн, - уточнюють у податковій.

За результатами проведених перевірок, фахівці встановили 131 порушення Закону «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів».

- Зокрема, вдалося виявити 19 фактів реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, 16 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями особам, які не досягнули 18 років, 9 фактів роздрібної торгівлі алкоголем без наявності ліцензії тощо, - перелічують у податковій.

Внаслідок перевірок анулювали 176 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 140 ліцензій - на право здійснення роздрібної торгівлі тютюном.

Довідка: На початку липня кількість діючих ліцензій на Тернопіллі становить 4 700, у тому числі 2 595 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2 105 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео