Оксана Бучко

Жителям Тернопільщини продовжують платити найменше

Безымянный

На Тернопільщині рівень середньої зарплати зростає. Попри те, у порівнянні з іншими областями, жителям нашої області платять найменше. За даними управління статистики в області, середня зарплатня станом на травень 2018 року становить 6870 грн.

У порівнянні з квітнем 2018 року розмір середньої номінальної заробітної плати на Тернопільщині збільшився на 5,8%, а за останні 12 місяців (відносно травня 2017 року) – на 28,4%, інформує te.ukrstat.gov.ua.

Такі ж суми в середньому отримують у Херсонській, Чернігівській, Чернівецькій областях. Натомість у Києві платять 12 721 гривню середньої зарплатні, на Донеччині - 9 173 грн, на Київщині - 8 392 грн та на Дніпропетровщині - 8 237 гривень.

Загалом, за даними Державної служби статистики України, протягом січня-травня розмір середньої номінальної заробітної платні становив 8 225 гривень. Це на 26,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільш оплачувані галузі – це авіаційний транспорт, фінанси та страхування, інформація і телекомунікації, наука і техніка, фармація, вугледобувна галузь. Найнижчий рівень оплати праці на підприємствах поштової та кур’єрської діяльності, охорони здоров’я, тимчасового розміщення й організації харчування, у бібліотеках, архівах, музеях та інших закладах культури, а також у сфері водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

Фото te.ukrstat.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео