Орест Сарматський

90% молочнотоварних ферм не отримають дотацій  (Агро-новини)

2602 (Copy)

Асоціація виробників молока (АВМ) звернулась до Міністерства аграрної політики та продовольства з проблемою неефективної програми дотацій за закуплену і використану спермопродукцію у цьому році.

Про це повідомляє преc-служба асоціації.

– Господарства АВМ занепокоєні, тим що 100% з них ризикують не отримати відшкодування за закуплену і використану спермопродукцію у цьому році. На відшкодування дотаціії зможуть розраховувати господарства, які використовують у селекційній  роботі тільки вітчизняну спермопродукцію або іноземного походження, однак за умови, що господарство, котре подається на відшкодування, самостійно імпортувало її з-за кордону. Проте таких господарств в Україні майже немає. Вивчаючи систему розподілення дотацій, складається враження, що держава хоче змусити нас використовувати дешеву і не зовсім якісну сперму вітчизняного виробництва. Особисто я переконаний, що це — крок назад, який не сприятиме зростанню продуктивності МТФ, – говорить Ігор Присяжнюк, керівник Української голштинської асоціації.

2601 (Copy)
2601 (Copy)

Україна розпочинає експорт фруктів та ягід до Малайзії

З третього кварталу 2018 року українські фрукти будуть продаватися в малазійських супермаркетах. Про це заявив посол України в Малайзії та Філіппінах Олександр Нечитайло, пише «Агрополіт».

Він повідомив, що перші поставки яблук та ягід (чорниці та малини) буде експортовано у відповідь на бізнес-форум, який відбудеться у січні.

За його словами, делегація 30 українських бізнесменів має намір експортувати фрукти в Малайзію на $12 млн.

Посол заявив, що Україна продовжуватиме збільшувати свою присутність у Малайзії.

Нечитайло також високо оцінив сприятливе законодавство для іноземних інвесторів, а також легкість бізнесу, включаючи наймання місцевих працівників та їх володіння англійською мовою.

– Україна буде тут, і наша присутність буде зростати, – сказав він.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео