Оксана Бучко

Найкращі місця Тернопільщини від Сергія Притули

Притула

Відомий шоумен Сергій Притула вражає Тернопільщину місцевістю, де є все необхідне для відпочинку. У його особистий топ увійшли Джуринський водоспад, палац князів Вишневецьких, гора Бона, Зарваниця та Почаївська лавра,  Збаразький замок, місто Бучач, де збережені скарби творчості Івана Пінзеля, печера «Оптимістична», заповідник Медобори і звісно ж Тернопільський став.

Про ці та інші особливі місця для туристів Сергій Притула розповів Дарії Поперечній для Zruchno.Travel.

Як зазначив він, Тернопільщина має замки, костели, печери і заповідники. Що ще треба для гарного відпочинку? Але є ще один бонус - смачна кухня.

- У мій особистий топ увійшли б такі місця: Джуринський водоспад у селі Нирків Заліщицького району, палац князів Вишневецьких (окрім того, раджу завітати у призамкову Вознесенську церкву, що була збудована ще у 1530 році), гора Бона у Кременці. Прихильники релігійного туризму можуть побувати у Зарваниці та Почаївській лаврі, - говорив Сергій Притула. -  Звісно, рекомендую Збаразький замок. А ще є цікаві природні пам’ятки, як-от: печера «Оптимістична», що знаходиться у Борщівському районі, заповідник Медобори і Тернопільський став, в самому центрі міста. Подорожуючи Тернопіллям, також варто заїхати у Бучач – там є збережені скарби творчості легендарного скульптора Івана Пінзеля.

Улюблені місця Тернополя пов’язані із спогадами. Це палац культури «Березіль», у якому двічі на рік Сергій Притула презентує тернополянам програму «Вар’яти-шоу». Також «Дальній пляж», де гуляв Сергій Притула, живучи на Дружбі. Ландшафтний парк на березі «Єліся» та фонтан «Сльози Гронського» вверх по сходах, повз які ішов на ранкові ефіри «Радіо Тернопіль 106.1 ФМ». Кутківецький ліс, де справжнє задоволення приносили пікніки та Івачів, де займався риболовлею.

У місті Збаражі, в якому пройшло дитинство шоумена, рекомендує відвідати, крім Збаразького замку, костел бернардинського ордену (костел св. Антонія, – ред.) та ресторан «Зимовий сад». Щодо закладів, де добре представлені галицька кухня, Сергій Притула рекомендує також тернопільські «Ковчег», «Старий млин», Le Rock, «Мюнхгаузен» та «Хутір».

Шоумен вважає, що Тернопільщина має достатньо потенціалу, аби стати туристичним центром України та витіснити уже «протоптаний» Львів.

Окрім місць та кухні, для хорошого відпочинку Сергію Притулі потрібно  тепло, сміх дітей та друзі.

ФотоZruchno.Travel.

Вибір читачів за тиждень

Відео