Медична реформа на Тернопільщині пробуксовує

1(1)

Статистика підписаних угод краянами з медичними закладами Тернопільщини часто публікувалася у місцевих ЗМІ та вражала своїми високими цифрами, адже тернопільський показник був вищим за середні по Україні.

Це давало хороші надії на те, що медична реформа на Тернопільщині працює, люди підписують угоди та отримують сімейних лікарів. Проте, не все так добре, як здається. Це зумів з’ясувати місцевий житель, який поцікавився, скільки медичних закладів Тернопільщини підписали необхідні договори з Національною службою здоров’я України. І коли зайшов на сайт НСЗУ, то був здивований тому, що у списку медзакладів, які підписали угоди, він і зовсім не знайшов Тернопільщини.

З цією проблемою він звернувся до місцевого видання «RIA+», адже, чоловік переймався тим, як буде надаватися медична допомога у такому випадку. Оскільки НСЗУ має розподіляти кошти для кожного з закладів, які вже мали «йти за пацієнтом» з 1 липня.

Редакція «RIA+» звернулася до управління охорони здоров’я Тернопільської обласної держадміністрації де відповіли, що медичні заклади області досі не підписали жодної угоди. Кілька закладів подавали заяви, але через певні технічні проблеми їм не вдалося завершити почате. Тому найближчим часом вони будуть подавати документи повторно. Про це заявила головний спеціаліст з сімейної медицини Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Марія Сельська. А в обласному управлінні охорони здоров’я запевнили, що це ніяк не вплине на обслуговування пацієнтів, бо медзаклади і далі отримують субвенцію.

Джерело: Україна молода

Фото з допису  

Вибір читачів за тиждень

Відео