Віра Олександрович

Загадкова Тернопільщина: дозволів і документів нема, а пальним торгують

original

На Тернопільщині з незаконного обігу вилучили 15 тисяч літрів дизпалива. Загальна вартість вилученого у зловмисників - 520 тис. грн.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Під час операції «Акциз-2018» співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області встановили факт незаконної реалізації дизпалива, - повідомили у податковій. – Зловмисники облаштувалися на території, що належить одному із суб’єктів господарювання. Там виявили 16 бочок типу «євро-куб» і обладнання автомобільного заправного комплексу із паливно-роздавальною колонкою, з’єднані між собою комунікаціями.

Реалізацію дизпалива здійснювали за готівку без застосування реєстратора розрахункових операцій і без будь-яких документів, що засвідчують походження пального, виробника та якість, стверджують у податковій.

- Дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки і на використання устаткування для зберігання і реалізації пального не було, - додають фахівці. – Тому на місці вилучили 15 тис. літрів дизельного палива орієнтовною вартістю 420 тис. грн, а також обладнання автомобільного заправного комплексу.

Наразі експерти збирають матеріали для притягнення порушника до відповідальності, згідно з вимогами чинного законодавства.

Довідка. Усього від початку року співробітники податкової поліції області з незаконного обігу вилучили понад 50 тонн паливно-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 1,7 млн грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео