Оксана Бучко

На Тернопільщині побували майбутні равликові фермери зі всієї України

1234

Про технології цілорічного вирощування равликів, яка б дозволила стати найбільшим виробником в Україні та Східній Європі, розповіли у Тернополі. На дводенну школу по Равликовому Бізнесу зібрались фермери зі всієї України. Їм розповіли, що потреба у вирощенні равликів не буде покрита ще протягом 10 років.

- Цілком реально в Україні вийти на 200 000 тонн спільного товарообігу равликової продукції, - розповів засновник проекту Elit Sneil Роман Репко. - Це перспективно, адже попит в Європі на це задоволений лише на 60-70%. І тільки 15% спожитої равликової продукції вирощують на фермерських господарствах.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«169566,169567»]

Завершили школу майстер-класом з приготування равликів та дегустацією страв.

6574
6574

До слова, равликів використовують у двох сферах – їжі та косметології. Слиз містить аллантоін, еластин, коллаген, гліколеву кислоту, природні антибіотики, вітаміни, окремі пестиди. Він може служити засобом проти зморшок, опіків, розтяжок, лікування герпесу, заживлення ран, лікування гриж, кровотеч, покращення зору. М’ясо равлика має високу поживну цінність. В ньому міститься багато білків, магнію, кальцію, міді, цинку і йоду.

Про те, що равликову ферму на Тернопільщині оцінювали німці, «Терен» писав ТУТ.

Фото, відео з архіву Романа Репка

Вибір читачів за тиждень

Відео