38 жінок Тернопільщини нагороджені заслуженими відзнаками

oda_8467

За материнську самовідданість, зразкове виховання дітей й забезпечення належних умов для їхнього всебічного розвитку, відповідно до Указу Президента України, почесні звання «Мати-героїня» цьогоріч присвоєно 38 багатодітним жителькам області. Про це повідомляється на сайті Тернопільської ОДА.

31 липня відзнаки вручив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Крім почесного звання, нагрудного знаку й посвідчення, кожна мати, яка виховує п’ятеро й більше дітей, отримала разову грошову допомогу в розмірі 10-ти мінімальних прожиткових мінімумів, що становить понад 17 тис. грн.

-Щиро вітаю вас, любі матері. Ваш щоденний подвиг — безцінний, адже ви виховуєте гідних дітей, які в майбутньому стануть надійною опорою нашої держави. Наше завдання, як представників органів державної влади, — це створити максимально комфортні умови для наших дітей тут, на мирній землі, — звернувся до матерів-героїнь очільник області.

Степан Барна відзначив, що на Тернопільщині проживає 11 тис. 300 багатодітних родин. Із них, за останні 10 років створено 6 тис. 550.

-Наша сьогоднішня зустріч для мене це не просто символічний акт, адже я також виховувався в сім’ї, у якій зростало троє синів. Знаю, наскільки безмежними були зусилля й переживання моєї матері. Тож бажаю вам, дорогі матері, якомога менше хвилювань за долю рідних дітей. Виховуйте їх у християнських традиціях та моліться за них, адже материнська молитва — це найсильніший оберіг, — підсумував голова Тернопільської облдержадміністрації.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео