Тернопільським подорожувальним розповіли, які сувеніри найкраще купувати

Тернопільським подорожувальним розповіли

Багато тернополян, які бувають у подорожах за кордоном, часто роздумають, що привезти друзям та рідним в якості сувенірів.

Звичайно, що можна традиційно придбати листівку, магнітик чи горня, проте кожна країна має свої особливості, і варто купувати такий сувенір, який нагадуватиме саме про цю країну.

Сайт «В світі» підготував підбірку, що привезти з іншої країни.

Австрія - Swarovski, Frey willy і Woolford (все це коштує там дешевше рази в півтора, ніж в Україні); шоколад «Моцарт», марципани, шоколадні лікери.

Андорра - вино (там немає митних податків на цю справу, тому дешевше), шоколад і оливкове масло.

Америка - одяг та аксесуари; солодощі.

Англія - щось із Юніон Джеком; одяг Burberry, дизайнерський одяг; вироби з срібла (штучні, ручної роботи); ель, сир, чай.

Бельгія - шоколад.

Болгарія - лютеницю (щось на зразок аджики), шоколад (саме місцевого виробництва), бринзу ; рожеву парфумовану воду.

Угорщина - вино Токайо (дуже смачне).

В'єтнам - трубки зі слонової кістки.

Німеччина - пиво, пивні кухлі.

Греція - оливкова олія; косметика на основі олії оливи, Propoline (косметична фірма), шампуні від випадіння волосся і просто по догляду за волоссям, косметика для обличчя та тіла.

Голландія – вафельне печиво, сир; млини маленькі, тапочки дерев'яні, вазочки.

Домінікана - кокосове масло (краще брати в селах у місцевого населення, а не в магазинах); кава, ром; мачете (ніж, яким очерет рубають, продаються не заточеними, проблем на митниці не буде); сувеніри (біжутерія з дерева, особливо сережки та браслети). Прикраси з ларімара (цей камінь є тільки в Домінікані, ніжно блакитного кольору. У поєднанні з деревом дуже красиво) Єгипет - кальяни, тютюн і вугілля для кальянів (вони там справжні і довго зберігаються); масла (масло Клеопатри для шкіри); халва; прикраси; хустки.

Ізраїль – професійна косметика (Сhristina, Ahava), косметика мертвого моря, Yes to carrots, сурма; «соуси» поширені на Близькому Сході («хумус» і «тхінь»), маслини і оливки (смак інший, зовсім), тутешні стандартні солодощі (шоколадки, цукерки, чіпси, маршмелоу); хна, басма.

Індія – прикраси; палантини, шарфи, хустки, спідниці, штани і шовк. Спеції індійські; чай тадж махал; сурма для очей; бінді з просоченням і травами; хна; ром; індійська зубна паста (відбілююча, на основі всяких трав, мега крута річ ). А також чай та ефірні масла; срібло; косметика Himalaya.

Іспанія -  оливкова олія (іспанська вважається кращим у світі, так як там за порушення технології виробництва можна і у в'язницю сісти), марципани, хамон, червоне вино.

Італія - рай для гурманів: макаронні вироби, оливкова олія, бальзаміко, сири, соуси, солодощі, вино, лікер, пармська шинка, червоні апельсини; сумки, брендові речі.

Канада - баночку кленового сиропу і іграшку - лось у формі Канадського прикордонника.

Китай – техніка; чай; сатинова постільна білизна; перли; шовк.

Куба - ром.

Мальта - лікер з кактусів; срібло.

Мексика - текіла, набори для пиття текіли.

Норвегія - величезний батончик марципана, козячий сир, норвезький шоколад і цукерки, краби, червона риба.

Польща - напевно, єдина країна, звідки можна везти все і дешево.

Португалія - вино із зеленого винограду , мадера, кава, мармелад з айви, вино «Порто», тістечка «Паштел де ната» .

Сицилія - лікери (Лимончелло, шоколадний і шоколадний з перцем і лікер, зроблений з винограду, який виріс на ґрунті з лави вулкана Етна,); різні браслетики і сережки зроблені з лави вулкана, сережки з маленькими скляними перчиками.

Таїланд - дешеві перли і прекрасний шовк.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео