Від небезпечного захворювання на Тернопільщині постраждали більше тисячі людей

4

За даними МОЗ Тернопільщина увійшла у топ-областей, де зафіксовано найбільше захворювань на кір. Від початку року у нашій області на кір захворіли 1 489 людей, 913 з яких – діти.

Найбільша кількість хворих спостерігалася у Львівській області: там зафіксували аж 5 451 випадок захворювання. Левова частка випадків припадає на дітей (3 737).

Кір – небезпечна хвороба, від якої не існує ліків. Лікування проходить на попередження ускладнень проти хвороби, від яких людина може померти. У великій зоні ризику перебувають дорослі та діти, які не мають щеплення проти цього захворювання. Адже захистися від небезпечного кору допоможе лише вакцинація.

Батькам варто звернути увагу на те, якщо вашій дитині скоро виповниться або 1 рік, або 6 років, їй необхідно зробити щеплення відповідно до календаря. Якщо ваша дитина пропустила щеплення, або ви не пам’ятаєте чи було зроблене щеплення, зерніться до вашого лікаря, аби упевнитися у тому, що щеплення є. Якщо його немає, то зробити безоплатне щеплення та надолужити пропущенні вакцини можна усім дітям до 18 років.

Також в Україні проводиться безоплатне щеплення проти кору для усіх групи ризику серед дорослих.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео