Орест Сарматський

Водій висипав зерно на дорогу, щоб не платити штраф (Агро-новини)

0801 (Copy) (1)

У Миколаївській області водій, щоб не платити штраф за перевантаження, висипав зерно на узбіччя дороги.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

Водій не зміг об’їхати пости контролю, тому вирішив просто висипати зерно, яке перевозив. За інформацією міністра, перевізником вказаний ТОВ «ДІОНІСІЙ VN», він же і вантажоотримувач. Відправник вантажу – ФГ «Південні Лани».

– В накладній красиво написано: вага 40 т. Хоча нарощені борти і інші ознаки дають можливість говорити про вагу точно більшу, – йдеться в повідомленні Володимира Омеляна.

Міністр пообіцяв максимальний штраф за такі дії.

Фермери змушені залишати цибулю у полях

З початку тижня цибуля в Україні подорожчала майже на 20%. Це спричинене дощовою погодою, яка не дозволяє приступити до збору пізніх сортів цибулі. А деякі фермери виріши просто залишити цибулю у полях. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Так, реалізація ранніх сортів цих овочів вже завершилася, а пізні сорти поки неможливо зібрати.

Станом на 1 серпня фермери південного регіону ведуть відвантаження по 6-6,50 грн/кг. Тиждень тому ціни на цю продукцію починалися з 5 грн/кг.

0802 (Copy) (1)
0802 (Copy) (1)

Крім активного попиту, подорожчання цибулі провокує також вельми обмежена пропозиція якісної продукції. Так, через дощі в останні кілька тижнів на полях почали стрімко розвиватися грибкові захворювання. При цьому виробники не мали можливості провести своєчасні обробки через надлишок вологи на полях. В результаті більшість виробників призупинили подальшу реалізацію, а деякі фермери південних регіонів України і зовсім прийняли кардинальне рішення переорати цибульні поля.

Як відзначають аналітики, скорочення пропозиції цієї продукції на ринку та погіршення її якості вже призвели до того, що ціни на цибулю в 1,5 рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео