Як перевіряють якість відремонтованих доріг на Тернопільщині

1 (1)

Впродовж останніх років фінансування оновлення мережі доріг Тернопільщини значно збільшилося. Завдяки цьому шляховики мають змогу здійснювати поточний середній ремонт на багатьох об’єктах. Так, сьогодні триває капітальне оновлення доріг Тернопіль-Львів-Рава-Руська, Тернопіль-Підволочиськ.

Контроль якості роботи підрядних організацій – пріоритет Тернопільської обласної державної адміністрації та Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. На замовлення організації методом кернування на ремонтованих об’єктах перевіряється товщина укладеного шару, а також відповідність нормам та стандартам ДСТУ вкладеного матеріалу. Шляховики беруть проби вибірково, за один раз висвердлюють три зразки, пише Служба автомобільних доріг у Тернопільській області.

На фото лаборанти здійснюють контроль якості на трасі М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, де здійснюється укладання верхнього шару покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

1
1

Водночас незалежний автономний контроль якості робіт здійснює ДП «Дорцентр». Співробітники установи перевіряють поперечні та поздовжні ухили. Також перевіряють матеріал і здійснюють кернування. Якщо в процесі перевірки виявляють недолік, оформлюють припис підрядній організації. Роботи до оплати не приймаються доти, доки у визначені терміни не будуть усунені недоліки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео