Як тернополянам захиститись від кишкових інфекцій?

2

Спека створює ідеальні умови для поширення збудників, які викликають кишкові інфекції, що потрапляють до організму людини із неякісними чи зіпсованими продуктами, або через брудні руки.

За даними Тернопільського обласного лабораторного центру від початку місяця на Тернопільщині було зареєстровано 20 хворих на гострі кишкові інфекції.

Тож, як захистити себе від кишкових інфекцій, які часто несуть смертельну небезпеку для людини?

Для початку варто розуміти, які є причини кишкових інфекцій, а це: недотримання елементарних правил особистої гігієни, недотримання технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини і готових страв, вживання неякісних харчових продуктів (які містять у собі збудник захворювання), пишуть на сайті moz.gov.ua.

Не купуйте готову їжу чи продукти у місяцях несанкціонованої торгівлі та готові страви, якщо не впевненні у якості їх приготування і зберігання. Якщо ви купуєте готову їжу у супермаркеті, то кладіть її поверх інших продуктів, так вони довше будуть охолодженими. У дома не залишайте готові страви на столі більше, ніж на 2 години, а їжу після пікніка не зберігайте. Крім того, дотримуйтеся правил гігієни: мийте руки з милом перед їжею, після відвідин туалету та коли повернулися з вулиці.

Варто тримати у чистоті кухню: мийте усе кухонне приладдя, яке використовуєте для приготування та вживання їжі; не допускайте до приміщень, де готуєте та зберігаєте їжу тварин і комах; ретельно, регулярно мийте дитячий посуд та обдавайте його окропом.

Окремо зберігайте сирі та готові харчові продукти (м’ясо, рибу, овочі та інше), добре їх проварюйте. Ретельно мийте та обдавайте окропом овочі та фрукти, особливо, коли будете вживати їх у сирому вигляді. Добре оглядайте дату завершення терміну продукту та не вживайте їжу із вичерпаним терміном споживання. Не давайте дітям некип’ячене розливне молоко, сирі яйця тощо.

Не пийте воду із неперевірених джерел та своєчасно звертайтеся за медичною допомогою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео