Чотири рогатих міс обрали на «КозаФест»

MVI_9331.MOV.00_00_46_08.Still001-e1534093964765

Вчора, 13 серпня, пройшов аграрно-фольклорний фестиваль «КозаФест». Вже третій рік поспіль Козова приймає гостей. Головне дійство свята - парад кіз – головних учасників фестивалю.

Рогаті красуні прикрашені різнокольоровими стрічками та квітами дефілювали перед гостями, а супроводжували їх господарі. Розпочався «парад» від скульптури козі, яку встановили на минулорічному фестивалі. Цього року обрали одразу ж чотири кози-переможниці. Петро Тершій займається козоводством три роки. Проте взяти участь у такому конкурсі з тваринами вирішив вперше. Та привів одразу ж трьох кіз, які і стали переможцями.

Бетмен, Ліза і Маруся. Марусі 2 роки буде. Тому буде 5 місяців. Цій 6, півроку Лєні. Бетмен від неї і ще один був, а я поміняв, бо з добрих кіз самка на кізочку, розповідає Петро Тершій.

Власник четвертої кози-переможниці Василь Михайлишин займається козоводством теж третій рік. Розповідає, що козенятові, яке брало участь у конкурсі, всього 7 днів.

Займаємося козами, продаємо молоко, сир виготовляєм. Загальна кількість 42 кози разом з молодняком. Ми привезли 4 кози і п’ятеро козенят. Не очікував емоції позитивні. Ми вже третій рік від початку фестивалю берем участь і будем старатися приїжджати, Василь Михайлишин.

Крім параду кіз, на відвідувачів фестивалю очікувала насичена програма: різноманітні конкурси, танці та концерт. Підтримали фестиваль аграрії Козівського району. Генеральним партнером виступила компанія «Агропродсервіс».

Наталя Павлусик Відео: Петро Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео