Працівники Теребовлянського терцентру мандрували Тернопільщиною

62cbaba4dde7be1f56665d46fc986caf

Працівники денного відділення Теребовлянського терцентру надання соціальних послуг організували для своїх відвідувачів насичену одноденну екскурсію цікавими місцями Тернопілля. Про цк повідомляється на сайті Теребовлянської ОТГ.

Близько двадцяти людей похилого віку розпочали подорож з музею трипільської культури, який є у печері «Вертеба». Відвідувачі з захопленням спустилися під землю і там уважно слухали розповідь екскурсовода про історію печери і її мешканців –трипільців, їхню культуру і тодішній спосіб життя. Продовжилась екскурсія дивом природи – Джуринським водоспадом- одним з найзнаменитіших водоспадів Західної України, висота якого складає 16 метрів. Подорожуючі змогли не лише помилуватися водним красенем, а й зануритися в його струмені, а також насолодитися красивим лісовим ландшафтом.

Відпочивши на Джурині, вирушили у прекрасне село Язлівець, що розташоване у Бучацькому р-ні. Там на високому пагорбі, оточеному з трьох сторін річкою Ольховець, розмістився замок, який заснували ще магнати Бучацькі. З його мурів відкривається прекрасний вид на каньйон. На цій території є діючий монастир, крипта, в якій спочивали монахині, а також могила його засновниці – блаженної Марцеліни. Це місце стало центром паломництва. Проміжною зупинкою в подорожі стало м.Бучач. Там туристи споглядали місто з висоти мурів Бучацької фортеці, а також милувалися неймовірною красою перлини стародавнього міста – Бучацькою ратушою, що є витвором архітектурного мистецтва часів середини ХVIII ст. Завершилася екскурсія у с. Рукомиш Бучацького р-ну, що розташоване на правому березі р. Стрипа. На околиці села є скельний монастир з печерами та Онуфріївський храм, в якому знаходиться робота великого майстра Пінзеля – скульптура св.Онуфрія. Цікавою розповіддю про святі місця ознайомив подорожуючих настоятель храму, отець Михайло –дивовижним печерним комплексом, церквицею з ХVIII ст. і сучасною хресною дорогою, кожна стація якої – це капличка. Також біля мурованої церкви росте явір – ботанічна пам’ятка природи місцевого значення, вік якого понад 350років.

Це уже другий екскурсійний виїзд відвідувачів Теребовлянського терцентру. Активним літнім людям дуже припало до смаку таке дозвілля, адже коли проводиш час цікаво – відступає втома і поганий настрій, зявляєтсья натхнення до спілкування і пізнання.

Вибір читачів за тиждень

Відео