Олігарху з Тернопільщини заборонили продавати свою віллу в Німеччині

1

Як вже повідомляв «Терен», Микола Гута - олігарх з Тернопільщини та власник найдорожчої вілли у Німеччині. Він виставив її на продаж за 18 мільйонів євро. Але продати віллу не вдалося, адже олігарху заборонили це робити.

2
2

Найдорожчу нерухомість у Німеччині поблизу Мюнхена, яка має назву Villa Glory, Гута хотів продати співвласнику мережі магазинів АТБ, Віктору Карачуну. Останній – це бізнесмен з Дніпра, який «переконав» Гуту скинути ціну на віллу з 13 до 8,6 мільйонів євро, - пише Українська правда з посиланням на розслідування Deutsche Welle.

3
3

Попри знижку, продаж вілли не відбувся, тому що суд на Кіпрі заборонив операцію за клопотанням ліквідаторів кіпрської материнської структури холдингу «Мрія» - Mriya Agro Holding Public Limited.

- Заборона на продаж була внесена до реєстру на тиждень раніше, ніж договір купівлі-продажу. Як свідчить витяг з реєстру майнових прав, місцевий суд у Гарміш-Партенкірхені визнав ордер кіпрського суду, і заборона дійсна на території Німеччини. Гута не може продати віллу, поки суд у Нікосії остаточно не вирішить долю його активів, - кажуть автори розслідування.

Карчун каже, що буде чекати на дозвіл купівлі маєтку скільки потрібно, а поки взяв його в оренду.

До слова, олігарху Гуті загрожує тюрма за махінації з міжнародними кредитами агрохолдингу «Мрія». Як пише видання, за дорученням кредиторів, ліквідатори збанкрутілого холдингу Гути розшукують його майно по всьому світу, аби покрити хоча б частину збитків, які завдані інвесторам.

- Кредитори вважають, що саме через ці фірми незаконно виводилися мільйони євро, що, зрештою, і призвело до банкрутства «Мрії», - розповідають журналісти.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео