Орест Сарматський

На ринку з'явилися яблука-смайли (Агро-новини)

1701 (Copy)

Фермер продає на ринку у Вінниці незвичайні яблука  на фруктах зображені смайлики. 

Такий підхід вигадав фермер з села Мізяківські Хутори Вінницького району Олег Гладько з агрономом Русланом Заїкою, інформує Ukr.Media.

Усміхнені яблука сорту «Ханне Крисп» купують по 6 грн за штуку.

– У перший день продали майже повний ящик. Діти вражені. Тягнуть за руку батьків «Мама, дивись, смайлик». Вона купує і радіє, що дитина яблучко з'їсть, а не банан. Таку ідею придумав фермер, щоб діти їли частіше, – розповіла продавець Аліна Гнатюк.

Для того щоб отримати на фруктах смайлики, на яблука наносять наклейки, коли вони ще не мають рум'яних сторін. Коли яблуко червоніє, його зривають, а смайлик під наклейкою залишається зеленим.

Фермер розповів, що саму ідею з зображеннями на фруктах запозичив з Японії. Тільки там використовують ін'єкції, а він скористався наклейкою.

Ціни на зерно і цукор пішли униз на тлі прогнозу USDA

Усі торгівельні майданчики обвалилися після оприлюднення чергового щомісячного прогнозу USDA. Найбільше постраждали контракти на сою та шрот.

1702 (Copy)
1702 (Copy)

Як говориться у повідомленні Agriculture, прогноз світового виробництва виявився значно оптимістичнішим, ніж очікував ринок. По пшениці в США прогноз був поміркованим, але невелика паніка торкнулася і пшеничних контрактів. Контракти на кукурудзу на Чикаго в п'ятницю зазнали втрат на прогнозі рекордного виробництва кукурудзи в США. Прогноз по новому врожаю кукурудзи в Бразилії зменшено усього на 0,5 млн т. Прогноз залишків врожаю 2017 збільшено до 193,33 млн т, а залишки після сезону 2018/19 – до 155,5 млн т. На поточному тижні, скоріш за все, спекулянти будуть нарощувати в своїх портфелях короткі позиції, прогнозують експерти.

– Контракти на сою та шрот на Чикаго стрімко обвалилися. В США фіксують рекордну врожайність сої. На тлі невизначеності відносин з Китаєм, це дуже негативний фактор для ціноутворення на 18/19 сезон. Світові запаси в 17/18 році збільшено до 95,6 млн т, а запаси в кінці наступного сезону – до 106 млн т, – пояснюють спеціалісти.

Ф'ючерси на пшеницю на усіх трьох основних біржах втратили від 6 до 8 доларів на тонні. Хоча прогноз виробництва пшениці в США показав невелике зниження, а по Євросоюзі зменшення на 7,5 млн т, загальні настрої на біржах не втримали ціну на попередніх рівнях. Але це не надовго – спекулянти попри усе збільшують свої довгі позиції по пшениці. На поточному тижні оптимізація портфелів біржових фондів буде продовжуватися, спекулянти будуть грати на підвищення цін, вважають аналітики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео