Тернопільська прокуратура здійснює правову допомогу краянам на території інших країн

прапор

Місцева прокуратура Тернополя уже не один рік працює у співробітництві з країнами Європейського Союзу та надає правову допомогу у випадках участі жителів Тернопільщини у неправомірних подіях на території інших країн.  

У рамках співпраці, протягом 2018 року Тернопільська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у 11 кримінальних провадженнях, які були розпочаті правоохоронними органами інших країн.

Зокрема, місцева прокуратура, у рамках Договору між Україною та Республікою Польща, надає правову допомогу у кримінальних провадженнях, шляхом їх перейняття, стосовно використання громадянами України підроблених документів про дозвіл на працю.

Окрім того місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у справах, які стосуються крадіжок та ДТП, що були скоєні громадянами Тернопільщини на території держав Європейського Союзу.

У поточному році Тернопільська прокуратура надала правову допомогу на більше ніж 20 запитів з різних країн: Республіка Польща, Республіка Угорщина, Республіка Словакія, Французька Республіка, Швейцарська Конфедерація, держава Ізраїль та інші.

Джерело: Прокуратура Тернопільської областіФото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео