Орест Сарматський

Тернопільщина тепер знатиме правду про домашнє молоко 

yaya-13820 (Copy)

Українці вважають більш корисними і натуральними домашні молочні продукти. Про це свідчить опитування понад 2 тис. громадян віком від 18 до 50 років, яке провела FAO –  продовольча та сільськогосподарська організація ООН.

Резульати оприлюднила прес-служба Асоціації виробників молока.

В повідомленні ідеться, що, на жаль, думка громадян не відповідає дійсності. Експерти провели дослідження: випадковим чином було відібрано 5 зразків молока зі стихійних та організованих ринків.

Мікробіологічні аналізи даного дослідження показали, що саме в базарних молочних продуктах зафіксовано перевищення всіх можливих норм патогенної забрудненості, зокрема, фекальними бактеріями та кишковою паличкою, що спричиняє серйозну загрозу для споживачів, які довіряють цим продуктам.

З метою підвищення якості української молочної продукції та захисту споживачів, АВМ розробила  законопроект № 3043-1 «Молоко та молоковмісні продукти». Згідно законопроекту, так звані «молоковмісні продукти» будуть стояти на окремій полиці та матимуть зрозуміле для кожної людини маркування. АВМ вважає, що прийняття цього закону стане великим кроком на зустріч українським споживачамю.

Згідно з результатів досліджень FAO, на сьогоднішній день українці вживають всього 50% від фізіологічної потреби молочних продуктів на добу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео