Віра Олександрович

Ялина біля школи №5 у Тернополі не пережила 1 вересня

Високу ялину, яка засохла ще торік, зрізали сьогодні, 23 серпня, на території Тернопільської школи №5.

Нагадаємо, останнім часом у Тернополі масово схонуть ялини. Так, нещодавно громада негативно відреагувала на спилювання кількох сухих дерев у парку «Національного Відродження». Натомість на кілька нових пеньків просто перед будівлею обласної ради на вул. Грушевського, 8 майже ніхто не звернув увагу.

Ялина2
Ялина2

– Отримати дозвіл на зрізування сухого дерева – не проблема, – каже начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Едуард Ференц. – Тим паче, якщо воно створює небезпеку для людей. Звісно, ялину біля школи №5 треба було зрізати. Вона росла поруч із майданчиком, де проводять святкові лінійки. А 1 вересня біля навчального закладу збереться багато людей.

Сохнуть у місті останнім часом хворі каштани, а також берези і ялини. Фахівці пояснюють це кліматичними змінами. Мовляв, деревам такого виду просто бракує води.

Каштани
Каштани

До речі, ця тема всерйоз зацікавила міського депутата Назара Зелінку. Він навіть зробив запит з цього приводу («Терен» писав про це ТУТ – прим.). У виконавчому комітеті міської ради повинні були у найкоротші терміни визначити причини засихання дерев, аби запобігти майбутньому знищенню рослин, що залишилися. Втім, результати цієї роботи поки що не оприлюднювали. Напевно, саме це викликає спротив у тернополян, які помічають засохлі дерева просто біля територій, де мають розпочати нову забудову. Наприклад, це стосується скверу «Миру», де на стоянці по сусідству, за чутками, скоро виросте багатоповерхівка.

Ялина_Миру
Ялина_Миру

Власне, будувати скоро будуть не лише там. Докладно про це «Терен» писав ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео