Орест Сарматський

Вирощування грибів «у пляшці» стане початком стійкого виробництва (Агро-новини)

2202 (Copy)

За останні два роки зріс продаж грибів, вирощених нетрадиційним методом. Зараз в Україні будують виробництво з вирощування грибів «у пляшці». Про це повідомляє Pohnews.org.

На думку директора Gourmet Mushrooms Девіда Лау, причина зросту в тому, що згідно закону подібна тара із субстратом в пляшках належить до господарських відходів.

Пляшки з субстратом після збору урожаю переробляють, що робить процес вирощування грибів екологічно чистим.

Девід Лау вважає, що внаслідок зростання чисельності населення світу, землі сільськогосподарського призначення стають дефіцитними. Тому екологічний спосіб вирощування грибів є ключем до стійкого виробництва.

Українські селекціонери вивели нову м’ясну породу овець

В Інституті тваринництва Дніпропетровського державного аграрного університету вивели нову м’ясну породу овець. Про це повідомив професор, заступник директора з наукової роботи Інституту тваринництва НААН Іван Помітун, передає Рідне Село, пише Kurkul.com.

«Однією з останніх новинок є придністровська м’ясна порода. Її створили в Інституті тваринництва Дніпропетровського державного аграрного університету. Такі ягнята в 4-6 місяців виростають до 35 кілограмів. У річному віці важать 60 кілограмів», — розповів Іван Помітун.

2201 (Copy)
2201 (Copy)

Він додав, що великі вівці тримають на відтворення, а не на забій. До нього готові в 7-8 місяців.

«Немає поганих порід овець, є погані господарі. Кожну породу створюють спеціально для цілей, на які є попит. Довго в нас у загонах були мериноси, але вони поступово зникли через низький попит на вовну. Тепер усі бігають і шукають її», — продовжує науковець.

За його словами, через незатребуваність породу поступово перепрофільовують. Молочну в м’ясну або навпаки.

Вибір читачів за тиждень

Відео