Орест Сарматський

Майже 50% яєць виробляється в приватному секторі (Агро-новини)

2701

 Експорт яєчних продуктів за 7 місяців 2018 р. зріс у 3 рази, що зумовлено збільшенням внутрішнього виробництва та ростом попиту на цю продукцію на зовнішніх ринках.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.

– В минулому році суттєво було нарощено експорт яєць, який збільшився на 75% і склав 1,48 млрд штук. З початку 2018 року експорт яєць збільшився на 36%, що пов'язано із зняттям обмежень на експорт з України, запроваджені низкою країн в минулому році, а також розширенням географії експорту, зокрема, в минулому році розпочались поставки до країн ЄС, – пояснює Сергій Карпенко.  

За його словами, за січень-липень 2018 року виробництво яєць від всіх видів птиці збільшилось на 2,6% і склало 9,6 млрд штук.

– Найбільше виробництво фіксується з квітня по вересень, відповідно зменшення відбувається в осінньо-зимовий період, що пов’язано з тим, що майже 50% яєць виробляється в приватному секторі, – зазначає Сергій Карпенко. 

Щодо прогнозів експорту, то Сергій Карпенко відмічає, що в цьому році прогнозується ріст експорту яєць до 2 млрд штук, а яєчних продуктів до 9 тис. т.

Ціни на живець піднялися на 2% у третій декаді серпня 2018 р.

2702
2702

Про це говориться у повідомленні Асоціації свинарів України.

Як зазначається, попереднього тижня середня цінова позначка сягнула 46 грн/кг, додавши піввідсотка до показника на початку місяця. Цього тижня діапазон цін піднявся до 46-48 грн/кг, а середньоринкова ціна додала майже 1 грн/кг, оскільки в ході попередніх торгів оператори скорегували їх рівень на 0,5-1,5 грн/кг.

– За попередніми оцінками як переробників, так і виробників свинини, висхідний рух цін продовжиться і в останній тиждень літа, адже очікувані ціни на кінець місяця посунулися на півгривні вгору. При цьому укріплення цього тренду цілком відповідає традиційним сезонним коливанням відповідного періоду, які спричинені послабленою пропозицією свиней забійних кондицій через сповільнення приросту їх живої маси в спекотних умовах, – пояснюють в асоціації.

Водночас, підтримкою такої тенденції слугує відповідна ситуація на ринках Європейських країн, а також послаблення курсу національною валюти по відношенню до євро.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео