Як тернополянами не викидати гроші на вітер через неякісні ліки

1

Цього року більше 13 млрд грн українці витратили на неефективні ліки. Свою лепту в цю космічну суму внесли і тернополяни.

Дослідження показали, що за останні 5 років українці витратили більше 3 мільярдів доларів на препарати рослинного походження, гомеопатію та інші препарати. Безліч коштів йдуть на ліки, які не мають доказової бази застосування. Українці витрачають великі суми на препарати, які їм не допомагають. Хоча, ці кошти можуть піти на якісне і потрібне лікування, стверджує Уляна Супрун.

Для вирішення цієї проблеми в країні створили Нацперелік лікарських засобів, запровадили електронну систему охорони здоров’я, створили НСЗУ Національна служба здоров’я України, розробили законопроект щодо обмеження реклами лікарських препаратів, а також планують ввести в українську медицину міжнародні методи лікування. Крім того, МОЗ буде спростовувати міфи про різні засоби лікування.

Міністерство охорони здоров’я радить лікарм використовувати міжнародні методи лікування, а пацієнти повинні пам’ятати, що не варто довіряти усій рекламі, а запитувати у лікаря про те, що вас цікавить.

А на підробку придбані ліки можна перевірити ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео