Чи матимуть тернопільські школярі підручники?

1

Процес експертизи та закупівлі підручників для школярів було порушено установою, яка за це відповідала. Тепер це робитиме інша структура.

Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич і додала, що цього року друк підручників мав ризики, тому що їх у 2,5 раза більше. Та все ж усі підручники до 1 вересня будуть розміщенні на сайті МОН та ІМЗО.

Важливий такий період навчання для теперішніх першокласників, яким у перший місяць не передбачено підручників. Оскільки він буде для дітей адаптаційним і усі завдання, які повинні виконувати із ними вчителі, уже направлені у заклади освіти. А у місця, де не завезено «фабрики друку», місцеві органи повинні самі видати друкований варіант матеріалів вчителям, повідомляє Урядовий портал. А ще ці матеріали можна знайти на сайті МОН.

Порушення термінів у середньому на місяць було викликане: обмеженістю поліграфічних можливостей країни, блокуванням закупівель видавництвами через судові позови; неякісною експертизою та інституційною слабкістю.

Для того, щоб це змінити, буде проведений аудит та реорганізація ІМЗО, введенні нові правила експертизи та піднесено питання закупівлі підручників для подальшого усунення таких проблем.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео