Орест Сарматський

Україна збільшила виробництво ріпакової олії у 15 разів (Агро-новини)

3301 (Copy)

Виробництво ріпакової олії в Україні за підсумками липня 2018/19 МР зросло проти відповідного періоду 2017/18 МР у понад 15 разів.

Як говориться у повідомленні асоціації «Укроліяпром», за липень перероблено 100 тис. т насіння ріпаку або 50% від переробленого ріпаку за весь 2017/18 МР.

– Потужності з переробки насіння ріпаку в Україні перевищують 2,5 млн т/рік і дозволяють переробляти значно більші обсяги даної сільськогосподарської сировини. Особливо це можливо у міжсезоння, коли закінчується переробка насіння соняшнику (липень-серпень та перша половина вересня), – зауважили в асоціації.

Також уточнюється, що експорт олії ріпакової з України у липні 2018/19 МР у порівняні з відповідним періодом 2017/18 МР зріс у 8,7 раза. До країн ЄС експортовано 81% від загального експорту даної продукції з України. 100% українського ріпакового шроту експортовано також до країн ЄС.

Українська плодово-ягідна продукція постачається у 50 країн світу

3302 (Copy)
3302 (Copy)

Україна в січні-червні 2018 р. експортувала плодово-ягідну продукцію в більш ніж 50 країн світу, в тому числі в країни Європейського Союзу, Євразійського союзу (крім РФ), Африки, Європи та ряду країн Азії.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Завдяки членству України у Світовій організації торгівлі та Міжнародної конвенції захисту рослин експорт продукції рослинного походження може здійснюватися безперешкодно за умови виконання фітосанітарних вимог країни, в яку експортується продукція. Поряд з цим є низка країн, для експорту сільгосппродукції рослинного походження, в які потрібно пройти інспектування та укласти відповідні міжнародні договори.

У Держпродспоживслужбі вказали, що в 2016 році був відкритий експорт яблук в Індонезію, а в 2017 році – експорт волоського горіха в Іран. В даний час з метою розширення можливостей українських підприємств проводиться робота по відкриттю експорту українського яблука і лохини в Індію, КНР, В'єтнам і Малайзію. На завершальному етапі – відкриття експорту української черешні в Китай.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео