Правоохоронці Тернопільщини розпочали полювання за незаконною зброєю

200566

Протягом вересня, а саме з 1 вересня по 1 жовтня, на правоохоронці перевірятимуть жителів Тернопільщини на наявність незаконної зброї та боєприпасів. Відбуватимуться такі профілактичні дії в рамках операції «Зброя».

У ході відпрацювань поліцейські перевірятимуть громадян, на яких зареєстрована мисливська зброя та умови її зберігання, а також транспортні засоби з метою виявлення та вилучення незаконних боєприпасів. Поліцейські посилено нестимуть службу в місцях масового скупчення людей: залізничні станції, автовокзали, автомагістралі, аби затримати осіб, яких підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень із застосуванням зброї та вибухівки, інформує «Досьє 102».

З початку дії операції поліцейським вже вдалося задокументувати два факти правопорушень, у ході яких вилучили вогнепальну зброю.

Варто пам’ятати, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки — це злочин, за який законом передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Водночас, згідно з ч. 3 цієї ж статті ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Вибір читачів за тиждень

Відео