У селі під Тернополем «Нова українська школа» запрацювала лише наполовину (відео)

Screenshot_1

Батьки настасівських першачків очікували, що їхні діти навчатимуться не лише за новою програмою, але й у новому класі. У місцевій школі свою обіцянку виконали лише підприємці. Зокрема меценат  Іван Чайківський зробив ремонт у класі, де навчатимуться учні першого класу, відповідно до програми «Нової української школи».

У той час, обладнання та матеріали для навчання, такі як ноутбуки, дошки, парти, стільці мала забезпечити держава. І хоча гроші уже виділили, проте їх ще не перерахували, тож кабінет повністю укомплектують до кінця місяця.

– Ще немає всього, ще немає жалюзів, ще немає дошки, ще немає парт, це все має бути довезено, техніка має бути довезена десь у вівторок. Але сам клас саме оформлення дуже багато для нас значить. Це дуже велика праця. Ми дуже вдячні Івану Адамовичу за допомогу, – розповідає заступник директора школи з виховної роботи Надія Крисовата.

Проте, незважаючи на проблеми, які виникли із облаштуванням класу, це не стало на заваді святкування першого дзвоника.

– Наші першокласники і я разом з ними першими будемо працювати по програмі нової української школи, яка має не лише дати знання, а має навчати застосовувати ті знання у житті, – каже вчитель початкових класів Ярослава Джинджириста.

Цього року у селі Настасів, що під Тернополем, учнями першого класу стали 7 дівчаток та 14 хлопчиків.

Самі дітки налаштовані на позитив. З нетерпінням очікували першого вересня та початку нової сторінки у їхньому житті.

Відео Петра ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео