Тернополяни стають на захист тварин

2086522

Звернення «Про необхідність прийняття «Правил утримання домашніх тварин в місті Тернополі» з’явилося на сайті «Єдина система місцевих петицій» у Тернополі вчора, 3 вересня.

За цей час за петицію уже проголосували понад 90 людей, у той час, аби звернення потрапило на розгляд у міську раду його повинні підтримати 300 тернополян.

- Громада міста Тернопіль, прошу підтримати ініціативу і спонукати міську Раду невідкладно прийняти Правила утримання домашніх тварин. Тернопіль одне з небагатьох міст, яке досі не прийняло правила утримання домашніх тварин. В місті біля 70% жителів утримують собак і котів, на вулицях міста проживає достатня кількість вуличних собак та котів, та правил їх утримання досі не існує. Власники собак і котів досі незахищені, а тварини досі потерпають від жорстокого поводження. Щоб і надалі уникнути таких ганебних для європейського міста ситуацій, для забезпечення безпеки життя та здоров'я людей при утриманні і поводженні з тваринами, гуманного ставлення до всіх тварин, що проживають на території Тернополя або тимчасово відвідують місто із своїми власниками, дотримання санітарно-гігієнічних та ветеринарних норм і правил утримання та поводження з тваринами тощо просимо містян сприяти окультуренню міста та підтримати ініціативу негайного прийняти правила утримання домашніх тварин для захисту прав власників тварин, для захисту вуличних безпритульних котів та собак, для захисту тварин та правопорядку з дотриманням чинного законодавства без пострадянського присмаку. Всю підтримку, консультації та розробку відповідного проекту рішення для міськради надамо від ГО «ЖУК» за сприяння європейських експертів та адвокатів тварин ІАБ, - пише автор петиції керівник ГО «ЖУК» Андріана Байло 

У тернополян залишилось 29 днів аби підтримати звернення. Зробити це можна ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео