Яка реальна причина погіршення зору у тернополян?

1

Чи чули ви про те, що екран комп’ютера і читання у темряві псує зір, а поїдання моркви допомагає у його покращенні? Думок про зір існує багато, але чи всі з них правдиві?

Переконання, що тривалеспоглядання екранів телевізора, комп’ютера, телефону чи іншого ґаджета псує зір є міфом. Такі дії можуть лише втомити око, викликати його напруження та сухість, але ніяк не впливають на хвороби ока.

Немає реальних підтверджень і того, що читання у темряві погано впливає на зір. Так само не варто боятися сидіти на задніх партах, адже це ніяк не впливає на ваш зір. Оскільки для ока є нормальним фокусуватися на віддалених об’єктах.

Ще одним міфом є те, що вживання у їжу моркви, чорниці чи інших фітопрепаратів покращить ваш зір. Звичайно, низький рівень вітаміну А може привести до порушень зору, але поїдання моркви у великих кількостях не допоможе вам його покращити, запевняють у Міністерстві охорони здоров’я України.

Одна із реальних причин порушення зору – генетика. Тому, аби із вашим зором було усе добре, слідкуйте за своїм харчуванням, вагою, гуляйте і не куріть. А при проблемах із зором зверніться до лікаря і не займайтеся самолікуванням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео