Орест Сарматський

Фільм режисера з Тернопільщини отримав у Португалії одразу дві нагороди

zastavka-mif

Створений за підтримки Держкіно документальний фільм Леоніда Кантера та режисера з Тернопільщини Івана Яснія «Міф» про життя та загибель українського оперного співака зі світовим ім’ям Василя Сліпака став найкращим документальним фільмом фестивалю «Figueira Film Art» (м. Фігейра, Португалія). Також фільм отримав нагороду за найкращий монтаж.

Про це повідомляє Держкіно України.

Український оперний співак Василь Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. У 2015 році під позивним «Міф» Василь Сліпак добровольцем пішов воювати на Донбас і загинув 29 червня 2016 року.

Проект «Міф» став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму склала 620 тис. грн при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тис. 282 грн. У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель. Зйомки стрічки проходили з серпня 2016 року до квітня 2017-го у Парижі, Львові та на фронті (Світлодарська дуга). Картина стала останньою роботою режисера Леоніда Кантера, який пішов з життя у червні цього року.

5-й фестиваль «Figueira Film Art» проходив з 27 серпня до 2 вересня у португальському місті Фігейра. На фестиваль було подано 253 роботи із 40 країн світу, 115 з яких увійшли до конкурсної програми «Figueira Film Art-2018».

Нагадаємо, що кінострічка «Міф» братиме участь у відборі на премію «Оскар».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео