Кому вигідний скандал навколо святині на Тернопільщині?

лавра

Неправдивими виявилися чутки про те, що з Почаївської лаври вивозять цінності. Такі заяви та поширення неперевіреної інформації можуть бути комусь вигідними, пояснює депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця.

«Першоджерелом цієї реформації є пост користувачки Фейсбук. Про можливі події в Почаєві пише людина, яка за інформацією того ж профілю у ФБ, проживає у Києві і займається громадською діяльністю в іншому регіоні України. Варто звернути увагу, що при поширенні інформації знову йде апеляція щодо бездіяльності державних органів, тобто розганяється така собі чергова «зрадонька». Пост з догадками! Не зазначено жодної стверджувальної інформації, лише посилання на якихось знайомих в Почаєві» – пише Тарас Паляниця.

Також депутат розповів, що цілий день намагався знайти у Почаєві та на околицях автобуси та транспорт, про який ідеться у пості. Проте нічого підозрілого так і не побачив.

«Сьогодні цілий день періодично їздив по центру й околицях міста. Жодного габаритного руху транспорту не було! Все як щодня. Давайте будемо відвертими: «господарюючи» десятки років у монастирі, теперішні насельники (монахи) при найменшому бажанні вже давно могли б все вивезти. Маючи чималі ресурси і техніку вже давно могли б перевезти цінне майно на «расію-матушку».

Бути уважними у схожих ситуаціях до деталей закликає депутат не лише почаївчан, а усіх, хто зустрічає такі пости.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео