Орест Сарматський

Малі агровиробники отримали нові законодавчі стимули для розвитку (Агро-новини)

0701 (Copy)

Нещодавно набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств», надавши останнім широкий спектр заохочень.

Віднині детально урегульовано порядок створення фермерського господарства. Якщо бажаєте зареєструвати фермерське господарство як юридичну особу, то разом з переліком обов’язкових для реєстрації документів державному реєстратору необхідно подати статут, якщо ж без створення юридичної особи  – договір (декларацію) про створення фермерського господарства. Такий договір укладається фізичною особою спільно з членами її сім’ї в письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню за місцем розташування майна та земельних ділянок фермерського господарства. Щодо декларації – у разі одноосібного ведення такого господарства – вона складається фізичною особою самостійно в письмовій формі. Після укладання (складання) договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства голова сімейного фермерського господарства має зареєструватися як фізична особа-підприємець або зареєструвати зміни до відомостей про фізичну особу-підприємця в порядку, встановленому законом.

Земельні ресурси України знаходяться в критичному стані

0702 (Copy)
0702 (Copy)

Стан земельних ресурсів України близький до критичного. За період проведення земельної реформи значна кількість проблем у сфері землекористування та земельних відносин загострилась. Про це заявив Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало на засіданні Президії академії з питань стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування в Україні, повідомляє «Агрополіт».

– З огляду на ситуацію, що склалася в землекористуванні держави, виникає нагальна потреба в розробленні нових еколого-економічних підходів до аграрного землекористування та всебічного обґрунтування тих пріоритетів, які визначили б принципово нові шляхи раціонального використання земельних ресурсів із метою підвищення ефективності використання потенціалу земель сільськогосподарського призначення, розвитку високоефективного конкурентоспроможного сільськогосподарського виробництва, мінімізації та досягнення нейтрального рівня деградаційних процесів, – сказав він.

За словам президента НААН, сьогодні існує необхідність розроблення стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування в Україні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео