Оксана Бучко

Тернополяни більше можуть не боятись вегетаріанства

vegetarianstvo

Виключати із раціону мясо тварин можуть сміливо тернополяни. Це позитивно впливає на здоров’я у будь-якому віці і навіть жінкам під час вагітності чи лактації, а також немовлятам, дітям, підліткам, людям похилого віку і спортсменам. Важливо лише правильно замінити їжу, пояснює в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

- Навколо вегетаріанства існує багато міфів. Наприклад, що вегетаріанці отримують менше поживних речовин з їжі, їм не бажано займатись спортом, або навіть що вегетаріанство - це хвороба, - пише Уляна Супрун. - Близько 7 років тому на просторах Інтернету почала поширюватись неправдива інформація, начебто ВООЗ визнало вегетаріанство хворобою, а саме - психічним розладом. І це потребує спростування. Належним чином спланований вегетаріанський раціон харчування є здоровим, збалансованим та в багатьох випадках корисним для профілактики багатьох захворювань. На сьогодні рослинна їжа визнається не тільки повноцінною для харчування, але також як спосіб профілактики та зменшення ризику появи багатьох хвороб. Дослідження вказують, що вегетаріанці мають нижчі ризики появи серцево-судинних захворювань, надмірної ваги та ожиріння а ще деяких видів раку. Саме здоровий рослинний раціон (овочі, фрукти, насіння), а також повноцінна заміна тваринного білка на рослинний (бобові, соєві продукти, горіхи) сприяють зменшенню ризику появи багатьох захворювань.

Тернополянка Людмила Чеховська перевірила відмову від м’яса на власному досвіді. Одна з головних – збільшений запас енергії.

- Як екс-м’ясоїд можу підтвердити, що відмова від м’яса дала мені більший заряд енергії впродовж дня, знизила рівень кислотності в організмі і ще ряд позитивних змін, - пише вона. - Тому бажаю усім нам усвідомленого і розумного підходу до харчування, і здоров’я!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео