Орест Сарматський

Капуста дорожчає, а ціни на моркву впали (Агро-новини)

1002 (Copy)

Дізнайтеся, як змінюються ціни на ринку овочів та фруктів.

Цибуля

Сезон збирання цибулі в самому розпалі і багато фермерів, які не мають сховищ почали активно реалізовувати свою продукцію, що і позначилося на зниженні цін у цілому по країні, повідомляє Kurkul.com. Залежно від регіону покупці в супермаркеті платили від 6 до 8,2 грн/кг, у той час як фермерам на полі пропонували ціни від 3,2 до 4,5 грн/кг.

Притримують продукцію ті, хто мають можливість зберігати цибулю і сортувати по якості, так як є всі передумови до хорошої ціни в цьому сезоні в період з січня по травень.

Капуста

Починаючи з серпня стабільна ціна на капусту трималася в межах 4-4,5 грн/кг з поля і 6,5-7,25 грн/кг в роздріб, але у кінці минулого тижня був присутній невеликий недолік товару в зв'язку з тим, що збирання середніх сортів добігає кінця, і це підняло середні ціни по країні на 10-12%.

Буряк

Ще одна позиція борщового набору, яка показує стабільну ціну – це буряк.7 грн/кг – саме стільки протягом останніх декількох тижнів платили покупці в супермаркетах і на ринках. Передумови до підвищення ціни на буряк є, але щоб отримати хороший прибуток, потрібно не тільки зберегти урожай до квітня-травня (саме тоді пік експортних цін), а й відповідну нормам ЄС та інших ринків якість.

Морква

Великі надії покладені фермерами на моркву в цьому сезоні, поки не виправдовують очікувань, але в зв'язку з тим, що спека в Європі трималася досить довго, надія на хороший і дорогий експорт залишається. А поки в Україні ціни обвалилися за місяць більш ніж в два рази. Зараз за кг моркви у супермаркетах просять 10-11 грн/кг, а фермери отримують від 6,5 до 8,2 грн/кг залежно від якості.

Аналітики підвищили прогноз урожаю кукурудзи в Україні

1001 (Copy)
1001 (Copy)

Сприятливі погодні умови в період запилення кукурудзи і наливу зерна значно підвищили потенціал її врожайності в Україні. Про це повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

– Ґрунтова посуха відзначається локально лише на півдні країни, де посіви кукурудзи мінімальні, і недобір зерна там не призведе до погіршення загальної картини врожаю кукурудзи в Україні, – ідеться в повідомленні.

Такі погодні умови в період вегетації кукурудзи дають підстави очікувати рекордної її врожайності в країні.

Також аналітики зазначають, що експортний потенціал української кукурудзи в 2018/19 сезоні може досягти рекордного значення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео