Орест Сарматський

Місто на Тернопільщині вже 11-й раз колективно смакувало борщем і хвалилося вишиванками  (фоторепортаж)

Всеукраїнський фольклорно-мистецький фестиваль «У Борщівському краї цвітуть вишиванки» вже 11 років поспіль одночасно із фестивалем «Борщ’їв» тривав упродовж 8-9 вересня. Організатори, як і обіцяли, підготували цікаву та насичену програму.

На святі діяла етнографічна виставка «Борщівська народна сорочка» з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею, презентували фотопроект «Чорна сорочка з узором ріллі і кров’ю освячена доля її», гуртом виготовили вишивані обереги «Повертайся живим» для захисників України.

01 (Copy)
01 (Copy)

02 (Copy)
02 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

08 (Copy)
08 (Copy)

Окрім цього, гості фестивалю змогли взяти участь у майстер-класі з вивчення стародавніх танців, розглянути виставку робіт творчого об’єднання художників краю.

А ще на тутешньому майдані Свободи показали вишивану карту України в рамках акції єднання «Україно моя вишивана». Це – оригінальний оберіг у вигляді кількаметрової вишитої карти, до виготовлення якої долучилися уся Україна та українці за кордоном. Загалом, до роботи приєдналися понад 7 тисяч вишивальниць та вишивальників. Мистецький шедевр, який упродовж року проїхав майже 17 тис. км, під час фестивалю занесли до Національного реєстру рекордів України як найдовший маршрут вишитої карти України.

12 (Copy)
12 (Copy)

13 (Copy)
13 (Copy)

10 (Copy)
10 (Copy)

І, звичайно, під час фестивалю борщу «Борщ’їв» кожен зміг продегустувати улюблену українську страву, яку підготували борщівські господині.

09 (Copy)
09 (Copy)

05 (Copy)
05 (Copy)

04 (Copy)
04 (Copy)

03 (Copy)
03 (Copy)

14 (Copy)
14 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео